Η CURRENT Athens είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

Εξώφυλλα: #15 Μαργαρίτα Αθανασίου
Εγκαίνια: 03.05.2018, 18:00
03.05.2018-05.05.2018
Προσθήκη στο ημερολόγιο 2018:05:03 18:00:00 2018:05:05 23:18:00 Europe/Athens Open Studios 2018 Open Studios 2018 - More informations on /el/events/event/1223-open-studios-2018 Α.Σ.Κ.Τ Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Κατερίνα Μπούσια-Αλεξάκη, Σοφία Χρυσαφοπούλου, Βάλια Γριμπά, Γιάννης Καραδήμας, Ειρήνη Καραγκιοζίδου, Μίνα Καρατζά, Άλκηστις-Μαρία Κοντοπούλου, Νικολέτα Λεβέντη, Πολυξένη Μαρλίτση, Χριστίνα Παπούλια, Αδριανός Τρίκας-Πανδής

20 Εικαστικοί και 11 Θεωρητικοί φοιτητές των μεταπτυχιακών τμημάτων της Σχολής παρουσιάζουν:

OPENSTUDIOS 2018 || Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών 

«Η επιτέλεση, το πώς γίνεται ένα έργο, αυτό είναι το περιεχόμενο της τέχνης»
Josef Albers

Φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Εικαστικών Τεχνών, αλλά για πρώτη φορά σε συνεργασία με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης, ανοίγουν για τρεις ημέρες την πόρτα του εργαστηρίου τους στο κοινό. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των φοιτητών, για μια από κοινού σύμπραξη των δύο μεταπτυχιακών τμημάτων της Σχολής, η οποία έχει σκοπό να δημιουργήσει έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ της καλλιτεχνικής διεργασίας και της επιμελητικής πρακτικής.

Το εργαστήριο του καλλιτέχνη στη μυθογραφία και στην ιστορία της τέχνης φέρεται κυρίως ως τόπος συγκέντρωσης και περισυλλογής, ως ο τόπος εντός του οποίου συντελείται το θαύμα της δημιουργίας. Είναι ένας τόπος κλειστός για τους πολλούς, το άδυτο, όπου δεν διεισδύουν παρά μονάχα λίγοι και εκλεκτοί. Ωστόσο, το εργαστήριο αποτέλεσε επίσης χώρο διδασκαλίας και μαθητείας της τέχνης, χώρο συνάντησης, συζήτησης, διαπραγμάτευσης, αγοραπωλησίας, ακόμα και χώρο έκθεσης των έργων.

Στα 16 διαφορετικά δωμάτια-εργαστήρια του μεταπτυχιακού της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ο επισκέπτης θα μπορέσει να δει τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται ο κάθε εικαστικός. Σε καθένα από τα στούντιο αποτυπώνεται η προσωπικότητα του καλλιτέχνη και η μοναδικότητα του ύφους του. Σκοπός του OpenStudios είναι να γίνει εμφανής η διαδικασία που ακολουθεί ο κάθε δημιουργός, προτού το καλλιτεχνικό έργο πάρει την τελική του μορφή.
Η ιδιαιτερότητα μιας τέτοιας επίσκεψης έγκειται στην εξωστρέφεια που αποκτούν τα εργαστήρια, η οποία αποκαλύπτει ετερόκλητες δουλειές σε έναν χώρο καθημερινής συνύπαρξης. 
Στο πλαίσιο αυτής της σύμπραξης, οι θεωρητικοί από την πλευρά τους υποστηρίζουν με κείμενά τους το εικαστικό έργο κάθε εργαστηρίου, έπειτα από συζητήσεις με τους ίδιους τους καλλιτέχνες. 
Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραβρίσκονται εκεί για να συζητήσουν με το κοινό.

Συμμετέχοντες εικαστικοί: Γιάννης Αμανατίδης, Αντώνης Καπνίσης, Χαρά Κεράστα, Ελένη Κορδαλή, Παναγιώτης Λιανός, Θάνος Μακρής, Λαμπρινή Μάρκου, Μαρία Μαυροπούλου, Ρενάτα Μεθενίτη, Ελεάννα Μπαλέση, Αλεξάνδρα Νάκου, Άννα Παπαθανασίου, Άντα Πετρανάκη, Λυσίμαχος Πολυχρονίδης, Εύη Ρουμάνη, Irene Ragusini, Μυρτώ Σαρμά, Σωκράτης Φατούρος, Μυρτώ Χρήστου, Στέλλα N.Χρίστου

Συμμετέχοντες θεωρητικοί και ιστορικοί τέχνης: Βάλια Γριμπά, Γιάννης Καραδήμας, Μίνα Καρατζά, Ειρήνη Καραγκιοζίδου, Άλκηστις-Μαρία Κοντοπούλου, Νικολέτα Λεβέντη, Πολυξένη Μαρλίτση, Κατερίνα Μπούσια-Αλεξάκη, Αδριανός Τρίκας-Πανδής, Χριστίνα Παπούλια, Σοφία Χρυσαφοπούλου

Open Studios 2018
Open Studios 2018
Open Studios 2018