Η CURRENT Athens είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

Εξώφυλλα: #12 Ελεάννα Μπαλέση

Carwan Gallery

Πολυδεύκους 39, 18545 Πειραιάς www.carwangallery.com Οδήγησέ με

Encoded Symbols: Protoplasting Nature

Είσοδος: Δωρεάν
Έκθεση: 14.01.2021, 12:00
14.01.2021-27.02.2021

Τετάρτη-Σάββατο: 14:00-22:00
(Ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμοί λόγω COVID, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γκαλερί πριν την επίσκεψή σας.)

Προσθήκη στο ημερολόγιο 2021:01:14 12:00:00 2021:02:27 23:43:00 Europe/Athens Encoded Symbols: Protoplasting Nature Encoded Symbols: Protoplasting Nature - More informations on /el/events/event/3049-encoded-symbols-protoplasting-nature Carwan Gallery

Τα νέα βοτανικά φωτιστικά αντικείμενα του MARCIN RUSAK εκτίθενται για πρώτη φορά

Η Carwan Gallery παρουσιάζει τη νέα συλλογή φωτιστικών αντικειμένων Protoplasting Nature του Πολωνού καλλιτέχνη και designer Marcin Rusak. Εμπνευσμένα από την ομορφιά και την εφήμερη φύση των φυτών, τα μοναδικά αυτά γλυπτά συνδυάζουν μεταλλικά και βοτανικά στοιχεία, σε μια εξερεύνηση των εννοιών της διαχρονικότητας και της μεταμόρφωσης.

Ο Marcin Rusak είναι γνωστός για το καινοτόμο του έργο με φυτά και τον τρόπο που τα χρησιμοποιεί για να δημιουργεί αντικείμενα design που προκαλούν σκέψη. Γεννημένος σε μια οικογένεια ανθοκαλλιεργητών, ο Rusak έχει αναπτύξει μια καλλιτεχνική πρακτική που προσανατολίζεται προς τις ιδέες της εφημερότητας, της παρακμής και της κατανάλωσης. Στο μοναδικό του έργο επιστρατεύει την επιστήμη (όπως για παράδειγμα μεθόδους βιομηχανικής παραγωγής ή τη βιολογία) σε συνδυασμό με την εύθραυστη ομορφιά των φυτών και των λουλουδιών για να αποδώσει στο τέλος ένα ποιητικό αποτέλεσμα.

Στη σειρά Protoplasting Nature, ο Rusak συνδυάζει μέταλλο και εξωτικά φύλλα για να αποκαλύψει αντίθετες διαδικασίες, όπως η ζωή και ο θάνατος, η αναγέννηση και η φθορά. Μια φέρουσα κατασκευή από συγκολλημένο ατσάλι μορφοποιημένη στο χέρι φέρνει στο νου οργανικά σχήματα και το πεποικιλμένο στυλ επίπλων του 17ου αιώνα. Αντί για σκίαστρο, ο Rusak στερεώνει σε κάθε φωτιστικό αληθινά φύλλα από το εξωτικό φυτό Thaumatococcus Daniellii, ένα ριζωματικό χόρτο που καλλιεργείται ευρέως στην Αφρική για τους εξαιρετικά γλυκούς καρπούς του και τα χρήσιμα φύλλα του. Ολόκληρο το γλυπτό στη συνέχεια επικαλύπτεται με ψευδάργυρο χρησιμοποιώντας μια μέθοδο νεφελοποίησης, σφραγίζοντας μόνιμα τα φύλλα μέσα σε ένα λεπτό μεταλλικό κέλυφος.

Όλα τα έργα που παρουσιάζονται στην Carwan Gallery είναι μοναδικά. Ένα από αυτά εκτίθεται χωρίς την επικάλυψη με ψευδάργυρο, αποκαλύπτοντας έτσι τα στάδια της δημιουργικής διαδικασίας του καλλιτέχνη.

Η έκθεση Encoded Symbols: Protoplasting Nature αποτελεί μια αποκλειστική ανάθεση της Carwan Gallery και είναι μια συνεργασία με το IN Residence, ένα ερευνητικό πρόγραμμα φιλοξενίας για το σύγχρονο design στο Τορίνο της Ιταλίας. Το πρότζεκτ παρουσιάζεται εκτενώς σε μια μονογραφία επιμελημένη από τους Barbara Brondi και Marco Rainò, η οποία κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις NERO το 2020.

Encoded Symbols: Protoplasting Nature

Marcin Rusak Studio for Carwan Gallery Athens, Photo: Giorgos Sfakianakis