Η CURRENT Athens είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

Εξώφυλλα: #11 Κωνσταντίνος Κωτσής

Snehta Satellite

Κεφαληνίας 39, 11257 Αθήνα www.snehtaresidency.org Οδήγησέ με

What remains when the story ends?

Επιμέλεια: Odette Kouzou
Είσοδος: Δωρεάν
Έκθεση: 13.10.2020, 18:00
13.10.2020-26.10.2020

Πέμπτη 15.10, Δευτέρα 19.10, Πέμπτη 22.10, Δευτέρα 26.10, 16.00-20.00
(κατόπιν ραντεβού)

Προσθήκη στο ημερολόγιο 2020:10:13 18:00:00 2020:10:26 23:06:00 Europe/Athens What remains when the story ends? What remains when the story ends? - More informations on /el/events/event/3012-what-remains-when-the-story-ends Snehta Satellite Odette Kouzou

Η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Lucas Recchione, με τίτλο “What remains when the story ends?” λαμβάνει χώρα στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στο πλαίσιο του προγράμματος του Snehta Residency. Κατά τη διάρκεια της έρευνας του, ο καλλιτέχνης συλλέγει ιστορίες και αναμνήσεις ανθρώπων από διαφορετικούς τόπους ανά τον κόσμο. Η έννοια του χωρο-χρόνου αποτελεί βασική σχέση κατά την οποία ερευνά αυτές τις ιστορίες.

Επικεντρώνεται στην περιγραφή μίας μεταβατικής κατάσταση, αποδίδοντας τη μεταιχμιακή στιγμή, πριν συμβεί
κάποιο απρόσμενο γεγονός που πιθανώς να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων. Επαναδιαπραγματεύεται αυτή την κατάσταση μέσα από τους πίνακες και τις εγκαταστάσεις του. Οι ζωγραφικοί του πίνακες επιτελούν τη λειτουργία διαμεσολαβητή μεταξύ του καλλιτέχνη και του κόσμου. Οι ιστορίες παραμένουν ζωντανές αλλά το νόημά τους πάντοτε αλλάζει σύμφωνα με το χρόνο και το χώρο στον οποίο αυτές εκτίθενται. Σκοπός του αποτελεί την διαμόρφωση συλλογικής μνήμης μέσα από τις αφηγήσεις του δημιουργού.

Με τη χρήση διαφόρων μέσων όπως η ζωγραφική, η εγκατάσταση, η φωτογραφία και η αφήγηση, ο καλλιτέχνης δημιουργεί ένα φάσμα δυνατοτήτων ώστε να επιδείξει τους πολλούς και διαφορετικούς χρόνους και τόπους που συνδέονται αυτές οι ιστορίες. Κατ’ επέκταση, με την εξιστόρηση τους ξετυλίγονται καινούρια σημαίνονται που ενυπάρχουν μεταξύ πολλών συγχρονικοτήτων.

O Lucas συγκροτεί τις ιστορίες του μέσα από διαφορετικές φόρμες χρησιμοποιώντας μία ιδιότυπη γλώσσα στην προσπάθεια ανάπτυξης ενός πολύ-επίπεδου έργου. Προτρέποντας το κοινό να περιηγηθεί ανάμεσα απ΄ό,τι έχει απομείνει από τις ζωγραφικές εγκαταστάσεις, οι οποίες παίζουν τον ρόλο υποδοχέα για τις ιστορίες του, εμπλέκει τους επισκέπτες στην διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας.