Η CURRENT Athens είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

Εξώφυλλα: #9 Κωστής Βελώνης

ArteVisione

Πηλίου 5, 11255 Αθήνα Οδήγησέ με
Εγκαίνια: 01.11.2019, 20:00
01.11.2019-18.11.2019

Δευτέρα, Τετάρτη: 11:30-16:00
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 16:00-20:30

Προσθήκη στο ημερολόγιο 2019:11:01 20:00:00 2019:11:18 23:16:00 Europe/Athens Trafficking = Εμπορία Ανθρώπων Trafficking = Εμπορία Ανθρώπων - More informations on /el/events/event/2585-trafficking-emporia-anthropon ArteVisione Νικολένα Καλαϊτζάκη

Η ομαδική εικαστική έκθεση υπό τον τίτλο: "Trafficking = Εμπορία Ανθρώπων", θα διεξαχθεί στην γκαλερί ArteVisione στην Αθήνα, τον Νοέμβριο του 2019. Την επιμέλεια της έκθεσης φέρει η Ιστορικός της Τέχνης, ΜΑ Δημοσιογράφος και μέλος της AICA Eλλάδος, Νικολένα Καλαϊτζάκη. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του ΚΕΜΕ (Κέντρο Μελέτης Εγκλήματος), του Crime Times και του Cyprus Stop Trafficking.

Η Ιστορικός Τέχνης και Επιμελήτρια της έκθεσης, Νικολένα Καλαϊτζάκη, σημειώνει:

"Η έκθεση, όπως προδίδει ο τίτλος της, επιχειρεί να αναδείξει ένα από τα πιο μελανά και "ντροπιαστικά" σημεία της σύγχρονης παγκόσμιας και ελληνικής πραγματικότητας: το "Trafficking" (Εμπορία Ανθρώπων /ελλ.), με στόχο την ενημέρωση, όσο και την ευαισθητοποίηση του κοινού για το ζήτημα. Το Trafficking συναντάται σε διάφορες μορφές με κύριες τις εξής: • την κακοποίηση των θυμάτων σε επίπεδο καταναγκαστικής εργασίας (συνθήκες δουλείας) με έμφαση στην "σεξουαλική και οικονομική εκμετάλλευση τους" διαμέσω της έκθεσης τους στην "πορνεία" (πιάτσα, στριπ σόου, γυναικεία/παιδική πορνεία κ.ά), • τον εξαναγκασμό των θυμάτων σε πορνεία και εμπορία ναρκωτικών / όπλων, • την εμπορία οργάνων και • το λαθρεμπόριο.Το πραγματικά περίεργο σε όλη αυτή την υπόθεση, αν αναλογιστεί κανείς, είναι πως οι "θύτες" ξεχνούν πως είναι καμωμένοι από σάρκα και οστά και βρίσκουν τους εαυτούς τους "ανώτερους" από τους ανθρώπους εκείνους - άνδρες, γυναίκες, παιδιά - που με τη βία μετατρέπουν σε ανίσχυρα θύματα. Γιατί, οι ίδιοι οι "θύτες" είναι σκοτεινές ανθρωποειδείς υπάρξεις που μόνο θλίψη μπορούν να φέρουν στον κόσμο, σαπισμένοι εντός τους, με μόνο γέλιο τους, το ματωμένο χρήμα".

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ορίζει η UNICEF, περισσότεροι από 2,45 εκατομμύρια άνθρωποι πέφτουν θύματα Trafficking. Τα 1,2 εκατομμύρια εξ' αυτών είναι παιδιά.

800.000 άτομα γίνονται θύματα εντός των συνόρων της χώρας τους σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.
Το 80% των θυμάτων Trafficking είναι γυναίκες και παιδιά που αγοράστηκαν, πουλήθηκαν και εγκλωβίστηκαν στη βιομηχανία του σεξ.

Το 76% των σεξουαλικών συναλλαγών με ανήλικα κορίτσια πραγματώνεται διαμέσω του Διαδικτύου. Τα περισσότερα εξ' αυτών πέφτουν έπειτα θύματα Trafficking στην πραγματική ζωή (ΑΠΕ-ΜΠΕ).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, την περίοδο 2014 - 2018, αντιμετωπίστηκαν 142 περιπτώσεις Trafficking με τον αριθμό των αναγνωρισμένων θυμάτων να ανέρχεται στους 229 ανθρώπους εκ των οποίων το 80% ήταν γυναίκες. Σεξουαλική εκμετάλλευση, εργασιακή σκλαβιά και αναγκαστική επαιτεία οι πιο κοινές μορφές Trafficking που απαντώνται συχνότερα στη χώρα μας.

Trafficking = Εμπορία Ανθρώπων