Η CURRENT Athens είναι μία πλατφόρμα μη ιεραρχικής προώθησης της σύγχρονης τέχνης.
Τι είναι η ευτυχία τελικά; Ένα στιγμιαίο συναίσθημα; Μία παρατεταμένη κατάσταση;
Πώς να σκεφτούμε αυτή την έννοια το 2019, όταν το ίδιο το μέλλον της Γης και του ανθρώπινου είδους απειλούνται κι όταν οι επαναλαμβανόμενες κρίσεις κάνουν επισφαλή τη σχέση μας με τον κόσμο;
Για την έκτη έκδοση της Νύχτας ιδεών, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προσκαλεί διανοούμενους, καλλιτέχνες, ερευνητές, δημοσιογράφους, ποιητές, μουσικούς, φοιτητές, για να συζητήσουν για την Ευτυχία στις 17 Μαΐου.
Μια νύχτα που επιτρέπει στον καθένα, εν όψει της πραγματικότητάς του, να αμφισβητήσει και να επανατοποθετήσει το θέμα της ευτυχίας: το εφήμερο της παρούσας στιγμής, μια αξέχαστη στιγμή που χάθηκε πολύ γρήγορα, πολύ νωρίς.
Μια νύχτα υπό το σήμα της μη αναστρεψιμότητας ενός συναισθήματος, ενός αισθήματος απόλυτης ευημερίας που φθάνει ξαφνικά από την καθημερινή ζωή.
Μια νύχτα αλληλεπιδράσεων με ομιλίες, αντιπαραθέσεις, καλλιτεχνικές δράσεις, ραδιοφωνική δημιουργία και μια μεγάλη δοκιμασία που προτείνει αναγνώσεις κλειδιά με σκοπό την επανεξέταση της έννοιας της ευτυχίας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: https://bit.ly/2H7m090
Διοργανωτές: Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα
Σε συνεργασία με το περιοδικό Mouvement, το φεστιβαλ « Longueur d’ondes » και την ομάδα Gavagai
Με την υποστήριξη του Institut Français (Παρίσι)