Η CURRENT Athens είναι μία πλατφόρμα μη ιεραρχικής προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

Προϊόν συνεργασίας τριών επιμελητριών, της Louisa Karapidaki, της Κλεοπάτρας Φατούρου και της Elisabeth Romberg, η ομαδική εικαστική έκθεση «ΑΥΤΟ–ΑΜΥΝΕΣ» παρουσιάζει έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα, τη Νορβηγία, την Σουηδία και την Γαλλία. 

Καθημερινά καλούμαστε να δώσουμε διάφορες μάχες, τόσο απέναντι στην κοινωνία που μας περιβάλει, όσο και απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό. Οι επιμελήτριες της έκθεσης ζήτησαν από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες να σκεφτούν τι είναι αυτό που θίγει ιδιαίτερα τον καθένα προσωπικά και πώς μπορούν να το χειριστούν θωρακίζοντας τον εαυτό τους από τη φθορά και τον πόνο που μπορεί να τους προκαλέσει. Δημιούργησαν έτσι τις δικές τους «πανοπλίες», τις δικές τους αμυντικές τεχνικές και τις παρουσιάζουν στο κοινό ως αναφορά στις επιθέσεις που δεχόμαστε καθημερινά από τη βία που μας περιβάλλει αλλά και στον εσωτερικό πόλεμο που βιώνει ο καθένας μας όταν έρχεται αντιμέτωπος με τις προσωπικές του φοβίες και αδυναμίες.

Την έκθεση, που οργανώνει η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Nashua, NH, USA), πλαισιώνουν ακόμη με performance τους η Kleoni Manoussakis και η Xristina Foitou.

ΑΥΤΟ-ΑΜΥΝΕΣ