Η CURRENT Athens είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

Εξώφυλλα: #17 Δήμητρα Κονδυλάτου

Το T.A.F / the art foundation οργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά την έκθεση Studios που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 4 Φεβρουαρίου.

Ξεκινώντας το 2011, ο καθιερωμένος πλέον εκθεσιακός θεσμός του TAF, παρουσιάζει μια φορά το χρόνο επιλεγμένα έργα αποφοίτων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας που συνιστούν μέρος της πτυχιακής τους εργασίας. Η έκθεση που επιμελείται κάθε χρόνο η ομάδα του T.A.F. έχει ως στόχο την ανάδειξη του έργου νέων καλλιτεχνών και φιλοδοξεί να φωτίσει πτυχές των εικαστικών προβληματικών που αναδύονται κατά τη διάρκεια της φοίτησης στην ΑΣΚΤ.

Η φετινή έκθεση συγκεντρώνει συνθέσεις, εγκαταστάσεις, γλυπτά, βίντεο, ζωγραφικά και χαρακτικά έργα έντεκα αποφοίτων. Οι συμμετέχοντες εικαστικοί εκκινούν από διαφορετικές αφετηρίες και αναφορές. Άλλοτε μια βιωμένη εμπειρία γίνεται το αφηγηματικό πλαίσιο του έργου ή συνιστά επί της ουσίας το ίδιο το έργο, και άλλοτε οι καλλιτέχνες διαχειρίζονται ευρύτερες έννοιες, επιχειρώντας κατά κάποιο τρόπο την τιθάσευσή τους. Οι τόποι κατοίκησης της μνήμης και της φαντασίας, η οντότητα του χρόνου, ο θάνατος ως γεγονός και η αποτύπωσή του αποτέλεσαν πεδία προβληματισμού στη δουλειά τους.

Studios 2017