Η CURRENT Athens είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

Εξώφυλλα: #9 Κωστής Βελώνης

Η έκθεση In Narrative Tense πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στην Τήνο σε τρεις διαφορετικούς χώρους Γραφεία Φεστιβάλ στην χώρα της Τήνου, Μονή Ιησουιτών στο Εξώμβουργο και αίθουσα Γιάννη Γαίτη στον Πύργο, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τήνου. Η επιτυχία της ήταν εξαιρετική τόσο από πλευράς επισκεψιμότητας όσο και κριτικής αποδοχής και προβολής. Η γκαλερί Alma το φετινό καλοκαίρι έκανε ένα άνοιγμα, στο πλαίσιο των στόχων και της πολιτικής της: να υποστηρίζει, με συνέπεια, σταθερότητα και γνώση την σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση.
Η γκαλερί Alma παρουσιάζει, προβάλλει και στηρίζει –στην Ελλάδα (στην πρωτεύουσα και την περιφέρεια) και σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του εξωτερικού–, εικαστικούς δημιουργούς, παλαιότερους και νεώτερους, χωρίς να βάζει διαχωριστικές γραμμές και στεγανά στις επιλογές της αφού αυτές εκτείνονται και καλύπτουν, με πνεύμα ανοιχτό και ελεύθερο, όλες τις μορφές και τα είδη της τέχνης. Ο καλλιτέχνης, το έργο τέχνης και το κοινό ορίζουν τις τρεις βασικές παραμέτρους της φιλοσοφίας της γκαλερί, η οποία επενδύει στην επικοινωνία και την εξωστρέφεια, εμψυχώνει τις συνεργασίες και τη συλλογικότητα, προσανατολίζεται και στοχεύει στην παρουσίασηι πρωτότυπων προτάσεων.
Η έκθεση In Narrative Tense παρουσιάζεται τον Σεπτέμβριο στον χώρο της γκαλερί στην Αθήνα.
Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες:
Γιώργος Αυγέρος, Μανώλης Μπιτσάκης, Μανώλης Χάρος, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Αντιγόνη Καββαθά, Αλέκος Κυραρίνης, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Κώστας Λάβδας, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Τάσος Μαντζαβίνος, Αργύρης Μαραβέλιας, Τάσος Μισσούρας, Νατάσσα Πουλαντζά, Παναγιώτης Σιάγκρης, Σωτήρης Σόρογκας, Βάνα Φερτάκη, Μάριος Φούρναρης.
Οι καλλιτέχνες της έκθεσης αφηγούνται μια ιστορία: μια ιστορία προσωπικών και συλλογικών βιωμάτων. Συνολικά, τα έργα φιλοδοξούν να διαμορφώσουν μια ενιαία πρόταση, μια εικαστική παρέμβαση, να είναι ταυτόχρονα γλώσσα, πράξη και ιδίωμα, λόγος, έκφραση και εικόνα –ο καλλιτεχνικός «διάλογος» σε μια εποχή μετάβασης και μεταβολών.

In Narrative Tense