Η CURRENT Athens είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

Εξώφυλλα: #16 Αλέξανδρος Κακλαμάνος

Η ψηφιακή έκθεση θα είναι προσβάσιμη στην ιστοσελίδα - www.snehtaresidency.org - την ημέρα των εκγαινίων.

Το Snehta με μεγάλη χαρά σας προσκαλεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη ετήσια έκθεση “Kypselian Salon - Back home”. Το φετινό Salon απαρτίζεται από έργα της συλλογής μαζί με ολοκαίνουριο έργο από νέους φιλόδοξους καλλιτέχνες, το οποίο λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά σε ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας. Παρόλο τους δύσκολους καιρούς, όπου η μετακίνηση και η φυσική παρουσία είναι περιορισμένες, το γεγονός αυτό παρέχει ψηφιακά στον επισκέπτη την ευκαιρία να ανακαλύψει τα έργα της έκθεσης.

Το ψηφιακό περιβάλλον παραπέμπει στο πρώτο εκθεσιακό σκηνικό του residency, το διαμέρισμα του 2012 μέχρι το 2015 επί της Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη, ένα μέρος κατα το οποίο για τρία χρόνια δύο καλλιτέχνες άνα residency έζησαν και εργάστηκαν, ενώ χρησιμοποιούσαν το σαλόνι ως εκθεσιακό χώρο και καλλιτεχνικό στούντιο. Το διαμέρισμα συνέχισε να φιλοξενεί καλλιτέχνες από το 2015 μέχρι το 2020, φτάνοντας στο συνολικό τους 100 καλλιτέχνες από 21 διαφορετικές εθνικότητες ζώντας την εμπειρία του “Deep Athens”, στην Κυψέλη και το κέντρο της Αθήνας..

Συνεπώς ο ψηφιακός χώρος δίνει το έναυσμα στον επισκέπτη να ανακαλύψει έργα μερικών από τους πιο πολλά υποσχόμενους καλλιτέχνες της Αθήνας, ενώ μπορούν να ερευνήσουν μερικές από τις πιο “σκοτεινές γωνιές” και να ανακαλύψουν “ίχνη” από το πρόσφατο παρελθόν, που σηματοδότησαν ένα μοναδικό περιβάλλον το οποίο υπήρξε εναρκτήριο σημείο στην παραγωγή νέων ιδεών και πρωτότυπου καλλιτεχνικού έργου από το 2012.

Κατά την διάρκεια της ψηφιακής έκθεσης, τα έργα τέχνης είναι επίσης διαθέσιμα προς πώληση σε σημαντικά χαμηλές τιμές. Με την υποστήριξή σας, τα έσοδα που αναλογούν στο Snehta θα διατεθούν αποκλειστικά για την λειτουργία και την στήριξη δράσεών του στην γειτονιά της Κυψέλης.

Καλλιτέχνες: Αύγουστος Βεϊνόγλου, John Bicknell, Catriona Gallagher, Ιωάννα Γκούμα, Απόστολος Ζερδεβάς, Στάθης-Αλέξανδρος Ζούλιας, Steven C. Harvey, Elsa Henderson, Eva Isleifsdottir, Ismene King, Βασιλική Κούκου, Δήμητρα Κουστερίδου, Βασιλική Λευκαδίτη, Eleanor Lines, Θεοδώρα Μαλάμου, Νίκος Μάντζιος, Tommaso Mauriello, Ζωή Μουτσόκου, Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη, Παντελής Παντελόπουλος, Σοφία Παπαπολύζου, Ίρις Πλαϊτάκη, Lucas Recchione, Joseph Stokes, Florent Frizet, Αμαλία Χαρικιοπούλου, Αριστέα Χαρωνίτη, Su Wang

Concept idea: Augustus Veinoglou

3D design & scripting: Christos Bourantas

Project assistant: Simone Niarou, Snehta coordinator

Project photographer, graphic design: Tommaso Maurellio, Snehta intern

Με την υποστήριξη του Outset Contemporary Art Fund Greece

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού