Η CURRENT Athens είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

Εξώφυλλα: #12 Ελεάννα Μπαλέση

Backspace

Πολύβιου 6, 11473 Αθήνα Οδήγησέ με
Εγκαίνια: 08.02.2019, 19:30
09.02.2019-15.02.2019

Δευτέρα-Κυριακή, 18:00-21:00

Προσθήκη στο ημερολόγιο 2019:02:08 19:30:00 2019:02:15 23:11:00 Europe/Athens Σημείο Εκκίνησης Σημείο Εκκίνησης - More informations on /el/events/event/2010-starting-point Backspace

παιχνίδι με κυνηγητό.................................μπα!

αποκριάτικο έθιμο.....................................καθόλου

δημόσια παρουσίαση................................σίγουρα

όχημα με προτεραιότητα...........................θα μπορούσε

κατάσταση στον βουδισμό........................γιατί όχι!

τραγούδι με ρίμες......................................χμμμμμ

παραλιακή πόλη στο μεξικό…………………....όνειρο!

επιθυμητή κατάσταση................................ε ναι!

Όλα αυτά ΔΕΝ αφορούν άμεσα το starting point/σημείο εκκίνησης, την πρώτη δράση του νέου artist-run χώρου backspace που θα πραγματοποιηθει την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019. Πρόκειται απλώς για αποτελέσματα αναζήτησης της φράσης «σημείο εκκίνησης» στο GOOGLE! Η δράση ενεργοποιεί εικαστικά το ίδιο το πλαίσιο της αίθουσας, ως αφετηρία των επερχόμενων δραστηριοτήτων του πειραματικού αυτοδιαχειριζόμενου χώρου. Συμμετέχουσες εικαστικοί: Άννα Καρατζά, Ελεάννα Μπαλέση, Κατερίνα Μπότσαρη και Μυρτώ Χρήστου.

Η Άννα Καρατζά συνδυάζει έργα διαφόρων περιόδων και μέσων, σε μια σύνθετη εγκατάσταση που περιλαμβάνει βίντεο, σχέδια και επιτοίχια γλυπτική, με άξονα την ιδέα της υβριδικής γυναίκας-σπιτιού, από το αντίστοιχο έργο της Louise Bourgeois. Η Ελεάννα Μπαλέση, πραγματοποιεί μια αυτοβιογραφική καταγραφή υπαρξιακής και κοινωνικής εμπειρίας, παρεμβαίνοντας στην επιφάνεια του δαπέδου του backspace. Η Κατερίνα Μπότσαρη δημιουργεί μια γλυπτική εγκατάσταση στην οροφή του χώρου, εν είδει παιγνιώδους πειραματισμού με τις φόρμες αλλά και τις εκθεσιακές πρακτικές της σύγχρονης τέχνης, με σαφή αναφορά στο πρώιμο εργο του Bruce Mclean. Η Μυρτώ Χρήστου, με επίκεντρο την αναζήτηση της συνύπαρξης του πραγματικού και του πλασματικού στο φυσικό τοπίο, παράγει εικόνες που αποτυπώνουν ψηφιακά δημιουργημένα τοπία που μπορούν να ειδωθούν είτε σαν μικρογραφίες ενός σύμπαντος, είτε σαν απoσπάσματα κάποιου μη υπ​άρχοντος χώρου.