Η CURRENT Athens είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

Εξώφυλλα: #6 Αλέξανδρος Σιμόπουλος (aka thisisopium)

Φωταγωγός Αίθουσα Τέχνης - Εκδόσεις Το Ροδακιό

Κολοκοτρώνη 59Β, 10560 Αθήνα Κλειστά ως τις 26 Αυγούστου Οδήγησέ με

Νέα Έργα Μικρών Διαστάσεων

Είσοδος: Δωρεάν
Εγκαίνια: 07.11.2017, 19:00
08.11.2017-17.12.2017
Προσθήκη στο ημερολόγιο 2017:11:07 19:00:00 2017:12:17 23:41:00 Europe/Athens Νέα Έργα Μικρών Διαστάσεων Νέα Έργα Μικρών Διαστάσεων - More informations on /el/events/event/713-nea-erga-mikron-diastaseon Φωταγωγός Αίθουσα Τέχνης - Εκδόσεις Το Ροδακιό

Ο Μάκης Θεοφυλακτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939, από γονείς Σαμιώτες. Μεταξουργείο, Παπάγου, Ελβετία, Παρίσι, Νέα Υόρκη, Αίγινα, Νάξος, Θεσσαλονίκη, Κολωνάκι, Καλαμάκι, παραλιακή οδός Σουνίου.

Σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη. Συνεργάζεται σταθερά με την Γκαλερί της Ιλεάνας Τούντα. Πολυγαμικός. Άτακτος. Πατέρας και παππούς.

 Όχι ιδιαίτερα κοινωνικός. Έχει πάντα κάτι συναρπαστικό να διηγηθεί και συχνά προξενεί στους συνομιλητές του ακράτητα γέλια. Φίλος του κινηματογράφου και της ταχύτητας. Αυστηρός γευσιγνώστης. Ζωηρός συμπαίκτης. Μετά την αναδρομική έκθεσή του στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς το φθινόπωρο του 2010 άφησε για αρκετό καιρό ανέγγιχτα μολύβια και πινέλα. Η επιστροφή σημειώθηκε φέτος μέσα από δοκιμές και πειράματα σε χαρτιά ή μουσαμάδες μικρών διαστάσεων πάνω στο τραπέζι. Ένας δημιουργός δυσανεκτικός σε περιορισμούς μπορεί να αναπτύξει μεγάλη ευελιξία για να διαφύγει. Σε όποια πίστα κι αν τρέξει.

Γεωμετρικές φόρμες με πρόθεση ανθρωπομορφικού χαρακτήρα. Μεταφυσική σαν σύγχρονο fresco ή πανάρχαιο graffiti. Χρώματα ναι αλλά και γκρίζα ημιτόνια. Ή και όλα μαύρα. Μια κρυφή χαρά. Μια παραδοχή. Το στοίχημα είναι : ύλη ίσον πνεύμα.

Ύστερα από τόση και τόση πάλη με την ύλη της ζωγραφικής σε άγνωστα βάθη ο καλλιτέχνης έχει μάθει να παίζει. Και ενίοτε κερδίζει. Από την σοδειά αυτή τα κερδισμένα έργα, είτε σχέδια, είτε λάδια, είτε με μεικτή τεχνική, αποφάσισε ο Μάκης Θεοφυλακτόπουλος να τα δείξει στον Φωταγωγό  - κάτι πολύ για μας εδώ τιμητικό.

Νέα Έργα Μικρών Διαστάσεων