Η CURRENT Athens είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

Εξώφυλλα: #5 Δημήτρης Φουτρής

A-DASH Project Space

Ασκληπιού 74, 11471 Αθήνα www.a-dash.space Οδήγησέ με

Athina Garden City Part 2: Γεια! Σας έφερα ένα φυτό!!

Είσοδος: Δωρεάν
Εγκαίνια: 17.09.2017, 16:00
Προσθήκη στο ημερολόγιο 2017:09:17 16:00:00 2017:09:17 16:00:00 Europe/Athens Athina Garden City Part 2: Γεια! Σας έφερα ένα φυτό!! Athina Garden City Part 2: Γεια! Σας έφερα ένα φυτό!! - More informations on /el/events/event/573-athina-garden-city-part-2-hello-i-ve-brought-you-a-plant A-DASH Project Space

Το Athina Garden City είναι ένα εγχείρημα των Catriona Gallagher και Φάνη Καφαντάρη για τη δημιουργία ενός νέου κήπου στην πίσω αυλή του Α - DASH, στην Αθήνα. Εκκίνησε ως έργο σε εξέλιξη με στόχο τη σταδιακή δημιουργία ενός λειτουργικού κήπου ως χώρου υποδοχής δραστηριοτήτων σχετικά με τα φυτά στην πόλη, στην Αθήνα και πιο πέρα.

Η ίδρυση του κήπου αυτού είναι μια εννοιολογική άσκηση στην κηπουρική, τη βοτανική και το σχεδιασμό, πεδίο δοκιμής ιδεών και τόπος συνάντησης. Ο κήπος θα αναπτυχθεί και θα μεγαλώσει καθώς νέα φυτά θα τοποθετούνται σταδιακά και περαιτέρω δραστηρίοτητες θα υποστηρίζονται.

Το πρώτο μέρος του Athina Garden City πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2017 ως εαρινό εργαστήριο για την αναπαραγωγή φυτών με μοσχεύματα. Οι συμμετέχοντες προσκλήθηκαν σε βόλτα μέχρι το κοντινό λόφο του Λυκαβηττού A-DASH από όπου συλλέχθηκαν βλαστοί και κλαδιά, υποστηρίζοντας την πρώτη απόπειρα ανάπτυξης της συλλογής του κήπου με φυτά από όλη την πόλη. Τα μοσχεύματα φυτεύτηκαν και εκείνα που έχουν ριζώσει αυξάνονται τώρα ως τα πρώτα φυτά του κήπου.

Το δεύτερο μέρος του Athina Garden City θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2017, μετά τη ζέστη του καλοκαιριού γιορτάζοντας το πρώτο άνοιγμα του νέου κήπου με την ενότητα "Γεια σας! Σας έφερα ένα φυτό!! ". Καλλιτέχνες έχουν προσκληθεί
να επιλέξουν και να προσφέρουν ένα φυτό για τον κήπο λογαριάζοντας τη χειρονομία αυτή ποιητικά: ως προς τη σημασία του φυτού σε ένα προσωπικό επίπεδο, συναισθηματικά, στην πρακτική τους ή για την παρουσία του στην Αθήνα. Η συλλογή από τα φυτά που ήδη βρίσκονται στον κήπο θα επεκταθεί με τα φυτά που θα επιλέξουν οι καλλιτέχνες, πλάι σε δωρεές και συνεισφορές από φίλους και επισκέπτες του κήπου.

Η αυλή του A – DASH ως χώρος με αυξημένη δραστηριότητα θα πρέπει να υποδεχθεί ένα κήπο με σχεδιασμένη ευελιξία προσαρμογής στις καθημερινές ανάγκες και πρακτικές των καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στο χώρο ανά διαστήματα. Στο δεύτερο μέρος του Athina Garden City κατ’ επέκταση, εκτός από τα φυτά, θα παρουσιαστούν και οι πρώτες κατασκευές που σχεδιάστηκαν για το νέο κήπο.

Το άνοιγμα του νέου κήπου γενικότερα, περικλείει τη συμβολή φίλων πολλών και συνεργατών, καλλιτεχνών και μη, που εξασκούν την κηπουρική ή απλά θα συνδράμουν με τη δωρεά ενός φυτού τώρα αλλά και στο μέλλον.

Athina Garden City Part 2: Γεια! Σας έφερα ένα φυτό!!