Η CURRENT Athens είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

Booze Cooperativa

Κολοκοτρώνη 57, 10560 Αθήνα www.boozecooperativa.com Δευτέρα-Κυριακή: 12:00-23:00 Οδήγησέ με
Εγκαίνια: 01.09.2017, 21:00
01.09.2017-17.09.2017
Προσθήκη στο ημερολόγιο 2017:09:01 21:00:00 2017:09:17 23:59:00 Europe/Athens Σύγχρονη Πολιτιστική Κληρονομιά - Έκθεση τέχνης Σύγχρονη Πολιτιστική Κληρονομιά - Έκθεση τέχνης - More informations on /el/events/event/552-contemporary-heritage-art-exhibition Booze Cooperativa

Η πολιτιστική κληρονομιά είναι ένας όρος που γίνεται αντιληπτός με διαφορετικό τρόπο από κάθε άνθρωπο. Συχνά συμβολίζει κάτι ιδιαίτερης αξίας από το παρελθόν, που αξίζει να διασωθεί. Μπορεί να είναι αναφορά σε κάτι ακίνητο, όπως ένας αρχαιολογικός χώρος, σε κάτι κινητό, όπως ένα έργο τέχνης ή σε κάτι άυλο όπως ο χορός. Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές προσπάθειες για να κατανοηθούν και να εξηγηθούν οι αξίες αυτές που θεωρούνται πολιτιστική κληρονομιά, ενώ παράλληλα υπάρχει ένα διακριτό κενό ανάμεσα στην πολιτιστική κληρονομιά του παρελθόντος και σε κάθε τι σύγχρονο.

Αυτός ακριβώς είναι και ο σκοπός αυτής της έκθεσης. Πρόκειται για μια προσπάθεια σύνδεσης των δυο αντιφατικών εννοιών. Τι αντιλαμβάνεται ο καθένας σαν πολιτιστική κληρονομιά, όχι αναγκαστικά σαν κάποιο στοιχείο από το παρελθόν, αλλά σαν κομμάτι της καθημερινότητας μας, της ρουτίνας μας, των αντικειμένων της καθημερινότητας μας, αυτά αποτελούν τα στοιχεία που θα καθοδηγήσουν τη ροή της έμπνευσης. Ιδιαίτερος στόχος μέσα από αυτή την προσπάθεια είναι η διατήρηση και η εκτίμηση των χαρακτηριστικών της πολιτιστικής ταυτότητας μας.

Λοιπόν, εσείς τι θεωρείται ως δική σας σύγχρονη πολιτιστική κληρονομία;

Mια διαδραστική, εικαστική έκθεση διοργανωμένη απο τους μεταπτυχιακούς φοιτητές «Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς», ΟΠΑ & University of Kent.

 

Σύγχρονη Πολιτιστική Κληρονομιά - Έκθεση τέχνης