Η CURRENT Athens είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα προώθησης της σύγχρονης τέχνης.

Αίθουσα Τέχνης Ρεβέκκα Καμχή

Λεωνίδου 9, 10437 Αθήνα www.rebeccacamhi.com Τρίτη: 13:00-18:00 / Τετάρτη-Παρασκευή: 13:00-20:00 / Σάββατο: 12:00-18:00 Οδήγησέ με

A Pattern to the Letter

Είσοδος: Δωρεάν
Εγκαίνια: 07.04.2017, 13:00
07.04.2017-28.07.2017
Προσθήκη στο ημερολόγιο 2017:04:07 13:00:00 2017:07:28 00:00:00 Europe/Athens A Pattern to the Letter A Pattern to the Letter - More informations on /el/events/event/178-a-pattern-to-the-letter Αίθουσα Τέχνης Ρεβέκκα Καμχή

Στην πρώτη ατομική της έκθεση στην Αθήνα ''A PATTERN TO THE LETTER'', η Shannon Ebner συνδυάζει το πρόσφατο βίντεό της ''A PUBLIC CHARACTER'' με έργα από τη φωτογραφική της σειρά "Black Box Collision A".

Το βίντεο ''A PUBLIC CHARACTER''* αποτελεί ένα πολύπλοκο κολλάζ ασπρόμαυρων φωτογραφιών, ήχου και κειμένου με γρήγορες εναλλαγές. Πιστοποιεί το μακροχρόνιο δημόσιο έργο “A HUDSON YARD” που πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον σχεδιαστή David Reinfurt. Ειδικότερα για το “A HUDSON YARD”, μια σειρά από δώδεκα αφίσες εκτέθηκαν σε εξωτερικούς χώρους σε διάφορες γειτονιές γύρω από το πάρκο High Line της Νέας Υόρκης. Οι απεικονίσεις των αφισών προέρχονταν από την φωτογραφική σειρά της Ebner “Black Box Collision A”, την οποία ξεκίνησε το 2012, όπου φωτογράφισε το γράμμα ‘Α’ σε διάφορες συνθήκες , είτε υπάρχουσες είτε δημιουργημένες. Η στατικότητα των φωτογραφιών της σειράς λειτουργούν αντιθετικά με την κινητικότητα του βίντεο.

Το γράμμα 'Α' μπορεί είτε να έχει αμέτρητες ερμηνείες παραπέμποντας σε έννοιες όπως αυτές της τέχνης (art), απολυταρχίας (autocracy), αυτονομίας (autonomy) κ.α, είτε να μην παραπέμπει πουθενά. Οι φωτογραφίες αρχικά τραβήχτηκαν έγχρωμες, ωστόσο, η καλλιτέχνης χρησιμοποιεί ασπρόμαυρο φίλτρο ως έναν τρόπο να τις αποστασιοποιήσει από κάθε σύνδεσή τους με την πραγματικότητα.

Τοποθετημένες πάνω σε τοίχους, οχήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσόψεις κτιρίων, καθεμία από τις φωτογραφίες είναι το αποτέλεσμα στενής παρατήρησης ενός συνηθισμένου τρόπου σημειοδότησης, διαφήμισης ή άλλου είδους οπτικής επικοινωνίας. Στερούμενα του αρχικού τους περιεχομένου και εκτυπωμένα σε ανθρώπινη κλίμακα τα 'Α' της Ebner μέσα και έξω από τα πλαίσια της γκαλερί συγκρούονται σαν σώματα στο διάστημα, σώματα στην κάμερα.

Η Shannon Ebner κατάγεται από το Λος Άντζελες και η καλλιτεχνική της πρακτική εκτείνεται από τη φωτογραφία και τη γλυπτική, μέχρι την ποίηση και το βίντεο, ενώ στόχος της είναι να εξερευνήσει τον ρόλο που κατέχει η εικόνα στον σύγχρονο κόσμο.

A Pattern to the Letter